Ahogy Embernek kísérletezek a káposztafélék elkészítésével, úgy magamnak is a dióéval. Ez a tészta dióügyileg kifejezetten jó lett! Egyébként is régesrég megígértem már Mammának, hogy fogok mascarponét használni a tésztákhoz, aztán meg jól elfelejtettem. 🙂 Először persze a klasszikus gorgonzolás változatot akartam elkészíteni,de a “barátkozzunk a dióval” projectbe inkább ez a változat illett.
Fusilli mascarponés-diós mártással
Hozzávalók:
320 g fusilli
4 ek. dióbél
1 tk. vaj
4 zsályalevél
4 ek. mascarpone
1 ek. reszelt parmezán
só
egy kevés szerecsendió
Szokásos hipergyorsan elkészíthető tésztaétel. Amíg a tészta fő, a mártás is elkészül. A diót mindenekelőtt nagyon apróra darálom (majdnem pépessé). A vajon kicsit megpirítom a zsályalevélkéket, hozzáadom a darált diót, a mascarponét, a parmezánt, sózom, majd megszórom egy kevés szerecsendióval. A tésztát “al dente” leszűröm, és jól összeforgatom a mártással.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: