Kapros lazacleves
Hozzávalók:
- 600 g krumpli
- 300 g lazacfilé
- 1 babérlevél
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 ek. liszt
- 1 közepes póréhagyma
- 20 g vaj (én előre elkészített zöldfűszeres vajat használtam)
- 1 csokor friss kapor
- egy kevés metélőhagyma
- só, fehér bors
A zöldfűszereket felaprítjuk, a pórét karikára, a megtisztított krumplit és a lazacfilét kb. egyforma méretű, apró kockára vágjuk. A pórét a krumplikockákkal és a babérlevéllel kb. 1 liter sós vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a lazacot valamint a tejjel és a tejszínnel elkevert lisztet. További kb. 4-5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a (fűszer)vajat, a felaprított kaprot, és óvatosan összekeverjük. Tálalásnál a leves tetejét az apróra vágott metélőhagymával szórjuk meg.
Zuppa di salmone e aneto
Ingredienti:
- 600 g di patate
- 300 g di filetti di salmone
- 1 foglia di alloro
- 1 dl di latte
- 1 dl di panna fresca
- 1 cucchiaio di farina “00”
- 1 porro
- 20 g di burro
- 1 mazzetto di aneto fresco
- 1 mazzetto di erba cipollina
- sale, pepe bianco
-
Lavate e tritate l’aneto e l’erba cipollina. In una pentola mettete le patate sbucciate e tagliate a dadini, il porro a rondelle, l’alloro e 1 litro di acqua. Salate, portate a ebollizione, coprite e fate cuocere finoa quando le patate diventano quasi tenere.
-
Quindi unite il salmone tagliato a pezzettini, e la farina mescolata precedentemente con la panna e il latte. Coprite e lasciate cuocere ancora per 4-5 minuti.
-
Togliete dal fuoco, aggiungete il burro e l’aneto, regolate di pepe e mescolate bene. Servite la zuppa nei piatti guarnendo con un po’ di erba cipollina tritata finemente.
Ahha, és dedikáltam Neked egy bejegyzést is:http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/11/loriennek.html:-))))))Márpedig véletlenek nincsenek!
Ahha, halleves. Az jó 🙂 Három is 🙂