Kakukkfüves Szent Péter hal brokkolipürével

Kakukkfüves Szent Péter hal brokkolipürével
Hozzávalók:

A Szent Péter hal filéket sózzuk, borsozzuk, majd minden egyes filét három részre vágunk úgy, hogy a végük egyben maradjon. Az így kapott “csíkokat” befonjuk (ha szükséges, a végét hústűvel megtűzzük). A fonatokat egy tűzálló tálba tesszük, megszórjuk friss kakukkfűvel, meglocsoljuk néhány ek. olívaolajjal valamint a citromlével, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Ezalatt a brokkolirózsákat puhára pároljuk, leszűrjük, majd merülőmixerrel a tejszín, egy kevés olívaolaj és egy csipetnyi só hozzáadásával pépesítjük. (Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá a brokkoli főzőlevéből egy keveset.)

A halfonatokat tányérokra szedjük, és a még meleg brokkolipürével tálaljuk.


Trecce di San Pietro al timo con purè di broccoli



Ingredienti:

  1. Lavate, salate, pepate il pesce e dividete ogni filetto in 3 parti nel senso della lunghezza, lasciando unita l’estremità; poi con le 3 strisce ottenute formate una treccia.
  2. Mettete le trecce in una pirofila, cospargetele con il timo fresco, bagnate con qualche cucchiaio di olio extravergine d’oliva e con il succo del limone e cuocetele nel forno già caldo a 180 gradi per 30 minuti.
  3. Mondate e lessate le cime di broccoli, sgocciolatele e passatele al mixer con la panna, quindi condite il purè così ottenuto con 2-3 cucchiai di olio e un pizzico di sale.
  4. Adagiate le trecce di San Pietro su un piatto da portata eservitele insieme al purè di broccoli.
Tovább a blogra »