Tavola in Piazza

Tojásos spenót


Miért van az, hogy az emberek általában télen szedik fel a kilóikat, én meg nyáron???Emlékszem, akkor kezdődött minden, amikor ideköltöztem. Nehéz időszak volt, egyébként is teljesen le voltak merülve a készleteim, nem is szívesen emlékszem vissza…Aztán csak jöttek a kilók, jöttek, jöttek, és az igazat megvallva azóta is csak a töredékét sikerült leadni (mindig TÉLEN!). Most ismét ott tartok, hogy ha így folytatom, nagy baj lesz, ígyhát tegnaptól “vigyázok”. Nem könnyű, mert embernek közben folyamatosan készítem a jobbnál jobb ételeket, de muszáj 🙁

Tegnapi “sovánka” vacsorám -ill. a fele, mert a recept 2 főre szól:

Tojásos spenót

Hozzávalók:

  • 500 g friss spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • 4 tojás

A spenótleveleket a félbevágott fokhagymagerezddel és a fűszerekkel puhára pároljuk,egy tűzálló tálba helyezzük, ráütjük a tojásokat, majd előmelegített sütőben 200 fokon (én a gratin funkciót használtam) 10-12 percig sütjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    Kösz, kösz, Hobbiszakács! 🙂 A szerecsendió márpedig kell! Vacsora után az ember úgyis gyorsan elmegy aludni…aztán majd álmodik a következő adagról :-))))

  2. Csuda jól néznek ki ezek az ökörszemek. Naná, hogy magasra szökik az étvágy tőlük :-)A szerecsendió pedig gondoskodik arról, hogy kétszer is vegyél belőle. Hacsak nem egy személyre készítetted! :-))

  3. Gabah says:

    :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!