Őszi köret – Endívia szőlővel

Az IO CUCINO szeptemberi száma tele van jobbnál jobb őszi receptekkel!

A következő is, kisebb módosításokkal ugyan, de innen származik. Tartottam tőle egy kicsit, mert az édes-sós-keserű ízekért így együtt az Ember nem rajong, de végül mégis nagyon ízlett mindkettőnknek.
Őszi köret – Endívia szőlővel

Hozzávalók:

Egy serpenyőben süssük ki a csíkokra vágott füstölt szalonna zsírját, pirítsuk meg rajta az apró kockára vágott hagymát. Adjuk hozzá a negyedelt endíviákat és a szőlőt, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg a zöldség alaplével, és közepes lángon pároljuk addig, míg az alaplé nagy része elpárolog (15-20 perc).

Helyezzük a szőlős-szalonnás endíviákat egy tűzálló tálba, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süssük pirosra.





Contorno autunnale – Indivia belga con uva

Ingredienti:

  1. Riducete la pancetta a bastoncini, sbucciate e tritate la cipolla. Pulite i cespi di indivia, tagliateli in quarti.
  2. Rosolate i bastoncini di pancetta con la cipolla tritata, aggiungete i quarti di indivie, i chicchi di uva, salate, pepate e bagnateli con il brodo vegetale e fateli cuocere fino a quando la maggior parte del brodo si evapora (15-20 minuti circa).
  3. Trasferite tutto in una pirofila e fatelo cuocere nel forno giá caldo a 200 gradi finché la superficie diventa dorata

.

Tovább a blogra »