Tavola in Piazza

(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 21

Kertem utolsó cukkinijéből:

Pappardelle tejszínes-cukkinis csirkefalatkákkal
Pappardelle alla panna con zucchine e bocconcini di pollo

Hozzávalók:

  • 2 kicsontozott csirkecomb
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • extra szűz olívaolaj
  • 1,5 dl tejszín
  • só, frissen őrölt fehérbors

A kicsontozott csirkecombokat kb. 2X2 cm-es kockára vágjuk. A hagymát felaprítjuk, egy kevés olívaolajon megdinszteljük, majd nagy lángon a húskockákat hirtelen átpirítjuk rajta. Ezután felöntjük a fehérborral, és amíg a bor nagy része elpárolog, a sárgarépát is apró kockára vágjuk (kb. fele olyan nagyságúra, mint a csirkecombokat), majd a répát is a húshoz adjuk. Felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, picit borsozzuk, és addig főzzük, amíg a sárgarépa majdnem megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a “félkarikára” vágott cukkinit, fedő nélkül az egészet még 3-4 percig főzzük, tejszínnel sűrítjük. Tálalásnál frissen őrölt fehérborssal vagy egy kevés parmezánnal szórjukmeg.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    Szia Nóri! Örülök Neked! Akkor hát hajrá! Hűtő kinyit, tűzhely begyújt…;-)

  2. Anonymous says:

    Éhes lettem, uh..ez pont az én ízlésem,csak ne sok borssal hanem parmezánnal kérem:-)Egyszerű de profi! Nóri


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!