Tavola in Piazza

Két férfi a konyhámban - 2. rész

    Kommentek

    (A komment nem tartalmazhat linket)
    1. Gabah says:

      Ó, sajnálom, hogy eltűnt :-(A chorizot ismerem, a kabanossra meg rákerestem…szóval kolbászfélékhez. Remélem találok valahol.Köszönöm, a tanácsokat, Hobbiszakács!

    2. Válaszoltam, de eltűnt :-(A lényeg az, hogy a svéd édes mustár a chorizohoz és a kabanosshoz is jó. Eleinte szokatlan az íze, de meg lehet szeretni 🙂

    3. Gabah says:

      Wooow! Ezt a svéd kapros pácolt lazacot ki kell próbálni! Már érzem is a számban az ízét! 🙂 Azt hiszem, valami nagy alkalomra fogom tartogatni ezt a receptet! I’gy lesz időm felkutatni a svéd édes mustárt is. Ezt mihez lehet még felhasználni? – mert hát nem készíthetek folyamatosan addig ilyen lazacot, amíg a mustár el nem fogy :-))))Ja, és persze meg kell várnom, míg ismét lesz kaprom, tegnap ugyanis az utolsó csokrot használtam el, és errefelé nem lehet kapni. Ami volt, az is a kertemben nőtt. Olaszék nem igazán használnak kaprot. 🙁 Lehet, hogy jobban járok, ha már most vetek cserépbe…A sütésre-grillezésre visszatérve: igazad van, én is csak azért mertem fűszerezni a halat, mert elég vastag szeletek voltak…legközelebb, ígérem, nem teszem 🙂

    4. Amíg van, addig szívesen :-)A sütéshez-grillezéshez nem szükséges fűszerben pácolni, elég egy kis olaj és narancslé, kb. egy-két órát, aztán lehet sütni, borsozni, sózni.Visszatérve a carpacciohoz, azt lehet ragozni is:http://hobbiszakacs.blog.hu/tags/lazac_carpaccioA svéd kapros-pácolt lazac, a gravad lax, ami két-három nap alatt készül el. Főtt krumplival meg egy speciális szósszal ajánlatos enni:http://hobbiszakacs.blog.hu/2008/03/18/a_lazac_3#more383237Szerintem így a legjobb a lazac.

    5. Gabah says:

      Köszönöm, Hobbiszakács! A tanácsok mindig jól jönnek ám!Tegnap ki is próbáltam, igaz, nem carpaccionak, mert lazacszeleteket sikerült venni a piacon, nem filét: citromkarikák, egy kevés olívaolaj, só, bors, jó sok kapor, ahogy írtad, becsomagoltam, állt a hűtőben néhány órát, majd vajban kisütöttem. Fiiinom lett!

    6. Jól néz ki 🙂 Tanácsolhatok valamit? Próbáljátok meg petrezselyem helyett kaporral (jó sokkal) fűszerezni a lazacot. (A hozzávaló mártásba sem árt kaprot tenni.)


    Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

    | Regisztráció


    Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!