Melanzane alla parmigiana…

Melanzane alla parmigiana vagy ahogy felénk hívják Parmigiana di melanzane…ki tudja hanyadszor kerül elő a blogokban a héten! Nem is írom le a receptet, hiszen mindenki megtalálhatja pl. Zsúrkenyérnél, vagy Loriennél, de a Bűvös szakácsnál is, sőt, ha jól informálódtam nemrég, Mamma is szorgosan készül… Az igazat megvallva nem is emlékszem a mennyiségekre. Emberem behozta a kertből az aznapi termést, én meg nekiláttam a főzésnek.

Amit én nem szoktam a Parmigiana di melanzane készítése közben: olajban padlizsánt sütni. (Kizárólag a Pasta alla Norma kedvéért vagyok hajlandó megtenni!) Sokan azt mondják, hogy ez az egésznek a lelke, na de padlizsánlélek ide vagy oda, én nem sütöm olajban, punktum. Vagy grillezni szoktam, vagy pedig bordázott serpenyőben csíkosra sütöm.

Egy dolgot azonban nagyon elbaltáztam: sietnem kellett, ezért nem vártam meg míg a paradicsom teljesen elfőtte volna a levét, -gondoltam, a padlizsán majd magába szívja 😉 – és így a szósz túl híg lett. Mindegy, végülis az ízén nem változtatott, csakhát nem szép. (Az persze megvigasztalt, hogy olasz gasztroblogokban való kutakodásom eredményeként találtam hasonlóan folyós szószos képet erről az ételről.) Szóval kedves kukták, türelem! Azt mondják, az okos ember más kárából tanul! 🙂

Ami talán nálam még más: nem hagyom, hogy a mozzarella megpiruljon, csak addig hagyom a sütőben, amíg szépen megolvad felül is, belül is.

Ó, és még egy fontos információ – ezt a szomszéd ajánlotta, ő nagyon gyakran készíti -: összeállítás után fagyasztható!
Tovább a blogra »