Tavola in Piazza

Almás-mézes-leveles...

Almás-mézes-leveles… –
Sfogliatine alle mele

Hipp-hopp kész, őszi előzetes.

Hozzávalók:

  • friss vagy fagyasztott leveles tészta
  • alma
  • baracklekvár
  • barnacukor vagy méz

A levelestésztát kinyújtjuk, 6 kb. egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk. A lapok közepére 1 tk. baracklekvárt kenünk, ráhelyezzük a vékonyra vágott almaszeleteket, majd vagy egy kevés mézet csorgatunk a tetejére vagy pedig megszórjuk egy kk. barnacukorral . 220 fokon 12-15 perc alatt pirosra sütjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    Egyszemélyesekre szoktam vágni (kb. 10-12 x 5-6 cm-es nagyságúra). Utána már nem lehet igazán szépen szeletelni, és így valójában nem is kell. 🙂

  2. Anonymous says:

    Egy személyes téglalapokra vágod a leveles tésztát? vagy sütés után tovább szeleteled?

  3. Gabah says:

    Szia Orsi! Ó, szerintem itt igazán csak az ember fantáziája szab határt. Látszik a képen, hogy nálam ment rá egy kis fahéj, de mehetett volna rá egy icipici rozmaring is, vagy ha már nálad mandulás, akkor mondjuk az alma helyett lehetne körte…! Lehet kísérletezgetni! ;-)Ja, és a neve…az, tkp. nincs neki, csupán ezért jött az “Almás-mézes-leveles” :-). A rozmaringos változat biztos “Illatos-almás-leveles” lett volna :-)))))

  4. Hasonlót már én is készítettem (méz nélkül, de némi mandulával), nem is tudtam, hogy még ilyen flancos neve is van :-))

  5. Gabah says:

    Nyanyuska, igazán örülök, hogy ízlett! Nemsokára már Dorkababának kell majd finom sütiket kreálnod! 😉

  6. Gabah says:

    Mamma, “sajnos” az én listámon már az egész “Dalla cucina, per te” rajta van :-))))))) Azért hajrá! 😉

  7. nyanyus says:

    Ma kipróbáltam.Nagggggyon isteni.Egyszerű elkészíteni és valami mennyei.Igen megkóstoltam.

  8. nyanyus says:

    Nagyon csábitó,kipróbálom.Igaz fogyózok de ezért majd lemondok másról.

  9. Mamma says:

    Sajnos ez is felkerül a Mit főzök legközelebb, egyre hosszabb listámra!:-))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!