Tavola in Piazza

(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 16

Tejszínes-póréhagymás fusilli grillezett padlizsánnal –
Fusilli alla panna e porro con melanzane grigliate
Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • extra szűz olívaolaj
  • só, fehérbors

A padlizsánt 1 cm-es karikákra vágjuk, besózzuk, és egy fél óráig állni hagyjuk, (lehetőleg egy szűrőben, hogy a leve lecsepeghessen), majd bordázott serpenyőben „csíkosra” sütjük. Ha kihűlt, a karikákat négyfelé vágjuk.
Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a vékony karikára vágott póréhagymát, felöntjük a fehérborral, majd nagy lángon a bor nagy részét elpárologtatjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a sót és a borsot, és az egészet 1-2 percig főzzük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, „al dente” leszűrjük, összekeverjük a tejszínes mártással, majd tálalásnál megpakoljuk a négyfelé vágott padlizsánnal.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!