Rozmaringos lepényhal

Rozmaringos lepényhal – Filetti di platessa al rosmarino
Hozzávalók:

A fokhagymát tisztítsuk meg, nem túl apróra vágjuk össze. A rozmaring leveleit szedjük le a szárról, mssuk meg, majd szárítsuk meg. Facsarjuk ki a citrom levét.

Merülőmixerrel pépesítsük a fokhagymát a rozmaringgal, 2 ek. citromlével, a mustárral, 3 ek. olívaolajjal, 1 ek. vízzel és egy csipetnyi sóval.

Egy kis tálkában keverjük össze az ecetet egy kevés sóval, borssal és a mardék olívaolajjal.

A lepényhal szeleteket gőz fölött pároljuk meg, fektessük egy tányérra, majd locsoljuk meg a rozmaringos öntettel.

A salátát mossuk meg, a nagyobb leveleket tépkedjük „szájbabeférő” nagyságúra, majd helyezzük a halcsíkok mellé, s végül locsoljuk meg az ecetes-olajos dresszinggel.

Tovább a blogra »