(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 15

Reginette zöldbabbal és koktélparadicsommal –

Reginette con fagiolini e pomodorini

Hozzávalók:

A zöldbabot mossuk meg, végeit csípkedük le, majd ecetes-sós vízben főzzük puhára. (Ha nagyon zsenge még a zöldbab, Mamma itt található utasításai szerint járjunk el. A mi esetünkben azonban nem lesz szükségünk a bab főzővizére.)

A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A fokhagymát szeleteljük fel, a koktélparadicsomokat vágjuk ketté, és vágott felükkel lefelé fektessük őket egy tűzálló tálra. Szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, sóval, borssal, a bazslikomlevelekkel és a rozmaringgal, öntsünk rá 2 ek. olívaolajat, majd 8-10 percre tegyük be a sütőbe. (Ennyi idő alatt a paradicsomok héja kissé megpirul.)

A paradicsomokat vegyük ki a sütőből, egy gyors mozdulattal húzzuk le a héjukat, majd a zöldbabbal együtt tegyük egy nagy serpenyőbe, locsoljuk meg 1 ek. olívaolajjal, és amikor a tészta kész, alaposan keverjük össze vele.

Tovább a blogra »