Az eredeti recept Mammától származik: én, jó?/rossz? szokásomhoz híven egy picit változtattam rajta. Mamma, ugye nem baj? Ennek a tésztának számomra azért van nagy jelentősége, mert annak ellenére, hogy jónéhány éve élek már Olaszországban, hetente legalább hétszer eszünk tésztát, a mascarpone, mint tésztaszósz alapanyag teljesen kimaradt az életemből. Mamma, köszönöm Neked még egyszer! Ezentúl gyakrabban használom majd! 🙂
Tagliatelline lilahagymával és mascarponével –
Tagliatelline con cipolla e mascarpone
-
3 ek. olívaolaj
-
1 fej lilahagyma
-
4 zsályalevélke
-
4 ek. mascarpone
-
20 db fekete olívabogyó
-
só, frissen őrölt feketebors
-
reszelt parmezán
Az olajon megpirítjuk a durvára vágott hagymát és a kétfelé tépett zsályaleveleket. Hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint fűszerezzük, s amikor a sajt teljesen kémessé olvadt, belekeverjük az olívabogyókat is. Az egészet épp csak néhány percig főzzük, összekeverjük a frissen kifőzött tésztával – ami nálam most épp tagiatelline volt-, tálalásál megszórjuk egy kevés reszelt parmezánnal.
Arany vagy! 🙂 A zsálya egyébként tényleg jót tett neki, Ember is mondta, hogy húúú, ez a lehelletnyi zsálya nagyon feldobja ezt a tésztát.Én most eltűnök egy időre, de jövő héten majd jövök új pastákkal…
Ó, már miért lenne baj, zsályával különben meg még jobb:-))Igazán örülök, ha ízlett, biztos még tovább is fogod majd gondolni:-))