Tavola in Piazza

Jeges kávé

Ebéd után kávézunk. Ebben a melegben azonban nem esik olyan jól a forró kávé, így mostanában rászoktunk a jeges kávéra, ami egyszerre hűsít, élénkít, és az alábbi módon elkészítve szívet, lelket, szemet felvidít. (Kevesebb ideig tart ám elkészíteni, mint leírni…!)

Jeges kávé

Hozzávalók:

  • 2 adag jó erős feketekávé
  • 4 jégkocka
  • 4 kk barnacukor

A kávéba adagonként 2 kávéskanál barnacukrot teszünk, jól elkeverjük, néhány percig hűtjük, majd turmixgépben (még jobb shakerben, ami nekem sajnos nincs) a négy jégkockával addig keverjük (rázzuk), amíg 3-4 cm-es hab keletkezik a tetején. Ezután gyorsan poharakba töltjük, a tetejére kevés fahéjat vagy valami jófajta kakaót szórunk, és már kész is. Szolgáljuk fel minél hamarabb, mert a hab hamar összeesik a tetején. (Ha az elején kb. 0,5 dl tejet is hozzáadunk, a hab is tovább megmarad.)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    Nem hiszem, hogy mostanában arra járunk, de ha mégis, majd mindenképp jelentkezem 😉 Mi volt az a bizonyos ok??? Tessék nekem elmesélni! 😉

  2. fakanal says:

    De ha esetleg Te járnál az én pesti utcám felé, én is tudok ám kávét főzni:D (És akkor még el se meséltem, hogy milyen idióta ok miatt nem jutottam el Hozzád..:(

  3. Gabah says:

    Hááááát, igen, kérem szépen, aki kimarad, az lemarad… 😉 No de jössz még Te az én utcámba…. 😉 :-)))))))) Szóval majd akkor legözelebb! Továbbra is várlak sok szeretettel 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!