Ebéd után kávézunk. Ebben a melegben azonban nem esik olyan jól a forró kávé, így mostanában rászoktunk a jeges kávéra, ami egyszerre hűsít, élénkít, és az alábbi módon elkészítve szívet, lelket, szemet felvidít. (Kevesebb ideig tart ám elkészíteni, mint leírni…!)
Jeges kávé
Hozzávalók:
-
2 adag jó erős feketekávé
-
4 jégkocka
A kávéba adagonként 2 kávéskanál barnacukrot teszünk, jól elkeverjük, néhány percig hűtjük, majd turmixgépben (még jobb shakerben, ami nekem sajnos nincs) a négy jégkockával addig keverjük (rázzuk), amíg 3-4 cm-es hab keletkezik a tetején. Ezután gyorsan poharakba töltjük, a tetejére kevés fahéjat vagy valami jófajta kakaót szórunk, és már kész is. Szolgáljuk fel minél hamarabb, mert a hab hamar összeesik a tetején. (Ha az elején kb. 0,5 dl tejet is hozzáadunk, a hab is tovább megmarad.)
Nem hiszem, hogy mostanában arra járunk, de ha mégis, majd mindenképp jelentkezem 😉 Mi volt az a bizonyos ok??? Tessék nekem elmesélni! 😉
De ha esetleg Te járnál az én pesti utcám felé, én is tudok ám kávét főzni:D (És akkor még el se meséltem, hogy milyen idióta ok miatt nem jutottam el Hozzád..:(
Hááááát, igen, kérem szépen, aki kimarad, az lemarad… 😉 No de jössz még Te az én utcámba…. 😉 :-)))))))) Szóval majd akkor legözelebb! Továbbra is várlak sok szeretettel 🙂
Hát erről lemaradtam:(