Tejszínes cukkinis fusilli – Fusilli con panna e zucchine
- 1 közepes cukkini
-
1 gerezd fokhagyma
-
0,5 dl szàraz fehérbor
-
extra szűz olívaolaj
-
egy kisebb csokor petrezselyemzöld
-
1 dl tejszín
-
pici szerecsendió
-
só, frissen őrölt bors
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, a fokhagymát az előzőleg felhevített olajon kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, és nagy lángon folyamatosan kevergetve kb. 5 percig saját levében pároljuk. Felöntjük a fehérborral, fűszerezzük sóval, borssal, egy kevés szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejszínt, és további 10 percig pároljuk. Mielőtt a szósz kész, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és 1-2 percig még pároljuk. (Nem szoktam hamarabb belerakni; szeretem ugyanis, ha érződik a petrezselyemzöld frissessége.) Nekem fusillivel jön be.
Nekem nem gáz ha “erősebb” a kaja,úgyis hízókúrára vagyok fogva:-)Le se írom hány kiló vagyok mert nem hiszed el…
Szia Nóri!Szerintem “tökjó” 🙂 A tök legtöbb esetben helyettesítheti a cukkinit. Light éppen nem lesz, mert hát ugye tejszín van benne, de szerintem bátran próbáld ki!
Szerinted milyen lehet tökkel? Most pont az van itthon,megpróbálnám holnap ebédre,a mai töltött paprika után jól jön egy kis light kaja:-)Nóri