Tavola in Piazza

Spárga-burgonya krémleves maradékokból

A “vasárnapi” maradék húsleves, a benne főtt burgonya + valamilyen szezonális zöldség (jelen esetben az előző héten összegyűjtött, lefagyasztott spárga szárak) nálunk mindig krémlevesben végzik. Betétként most egy gyors frittatát sütöttem, de szeretjük vele a gerslit, és végső esetben tkp. néhány pirított kenyérkocka is megteszi.

Spárga-burgonya krémleves maradékokból

Hozzávalók 4 személyre: 200 g zöld spárga szár, 3 db főtt burgonya nagyobb kockára vágva, kb. 1 l húsleves, 1 ek. frissen reszelt parmezán, 2 ek. tejföl, só, frissen őrölt fekete bors, 2 db tojás, egy kis csokor finomra aprított petrezselyemzöld

sparga kremleves1

A húslevesben a spárga szárakat puhára főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt burgonyát, a tejfölt, a parmezánt, és botmixer segítségével az egészet sima pürévé turmixoljuk. A krémlevest forráspontig hevítjük, és félretesszük.

A tojásokat a petrezselyemzölddel valamint kevés sóval és borssal felverjük, majd egy 20 cm átmérőjű serpenyőben 2-2 tk. olívaolajon két frittatát sütünk belőle. A frittatákat feltekerjük, és vékony metéltre vágjuk.

A levest tányérokba szedjük, mindegyikre sült tojás csíkokat halmozunk, megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk néhány csepp extra szűz olívaolajjal, és azonnal tálaljuk.

sparga kremleves 2Krémlevesek még a blogon:

Fűszeres zöldség krémleves medvehagymás knédlivel

Bögrés bableves

Burgonya krémelves cotechinoval

Sültaprika krémleves friss zellerrel

Aszalt paradicsomos-póréhagymás sütőtök krémleves

Ha tetszett a bejegyzés, követheted a blog történéseit a Facebookon is!

Ha a halételeket is szereted, nézz be a Bárkámra! Biztos vagyok benne, hogy találsz kedvedre való halas recepteket.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!