Tavola in Piazza

Tavaszi saláta de luxe

Ígérem, (a héten ;-)) ez lesz az utolsó spárgás recept a blogon, ezt viszont tényleg mindenkinek szívből ajánlom, ti. színes, gazdag, tápláló, egészséges, és a lényeg: leírhatatlanul finom – szerintem a libazsír miatt, de ugye most erre nekem nem szabad gondolni….

Készítsétek el ti is! Biztos vagyok benne, hogy azok is kedvelni fogják, akik egyébként ódzkodnak a zöldségektől.

Tavaszi saláta kacsazsírban sült újburgonyával, csirkemellel, főtt tojással és tavaszi zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre: 200 g csirkemell bőr nélkül, 4 db tojás, 8 db közepes újburgonya, 12 db zöld spárga, 4 db hónapos retek, 2 db újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. libazsír, extra szűz olívaolaj, 1/2 citrom frissen facsart leve, só, frissen őrölt fekete bors

tojasos sali2

A spárgákat megtisztítjuk, alsó, fás részeiket letörjük, a szárakon lévő vastagabb pikkelyeket lefejtjük. A spárgasípokat forrásban lévő, sós-ecetes vízbe dobjuk, és roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, és 3-4 cm hosszú darabokra vágjuk.

A tojásokat a spárga főzővizébe rakjuk, és újraforrástól számítva 6 percig főzzük. Ezután kivesszük, hideg vízzel leöblítjük, megpucoljuk, és félretesszük.

A fokhagyma héját lefejtjük, a gerezdet szétpasszírozzuk. A hagymát finomra aprítjuk. A hónapos retket vékony karikára vágjuk.

Az újburgonyákat megmossuk, alaposan megtöröljük, és mindegyiket 4-5 darabra vágjuk. A csirkemellet 1-2 cm széles csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük a libazsírt, hozzáadjuk a burgonya darabokat, közepes lángon megpirítjuk, majd papírtörlőre szedjük, félretesszük. Ezután a serpenyőben maradt zsiradékban megpirítjuk a csirkemell csíkokat is, majd ezeket is kivesszük, félretesszük.

A serpenyőben maradt zsírhoz egy kevés olívaolajat öntünk, hozzáadjuk az újhagymát és a fokhagymát, majd 1-2 percig pirítjuk.

Közben az összes előkészített hozzávalót tányérokra rendezzük, megszórjuk sóval, frissen őrölt fekete borssal, meglocsoljuk a fél citrom levével, végül a hagymás zsiradékkal, és azonnal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!