A fotó még tavalyi, de ha már egyébként is benne vagyunk a pohárkrém szezonban (ld. itt és itt), gondoltam érdemes lesz újra elkészíteni ezt a kellemes, nyári, egyszerű, gyümölcsös desszertet. Az alapja a szokásos mascarponés tojáshab (amit ugye már kisujjból kirázunk ld. itt, itt és itt) egy kevés fehér csokoládéval megbolondítva, alatta kevés vízzel hígított bogyós gyümölcs pürébe mártott babapiskóta…egyszerű, én szóltam!
Fehér csokoládé hab bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók 6 személyre: 12 db babapiskóta, 300 g vegyes bogyós gyümölcs (málna, ribizli, áfonya), 1 ek. méz, 100 ml víz, 150 g fehér csokoládé, 500 g mascarpone, 4 db tojás, 60 g cukor, csipetnyi só
A gyümölcsöket megtisztítjuk (néhány szemet félreteszünk a hab tetejére), és a mézzel, valamint a vízzel 5 percig főzzük. Ezután az egészet botmixerrel pürésítjük, kihűtjük.
A fehér csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd ezt is kihűtjük.
Holnap vacsira megyünk, ahová többnyire én viszem az édességet. Most egy remek ötletet adtál egy tortához, amit egy éve szerettem volna megcsinálni, csak elfelejtődött. Szinte ugyanaz az alapja mint ennek a pohárdesszertnek. 🙂 Köszönöm, és kérlek nézz be hozzám egy játékra. http://homebisztro.wordpress.com/2014/08/10/dijat-kaptam-es-most-adok/