Tavola in Piazza

Málnás szendvics - Ezt a gyerekek (is) imádni fogják!

Őszintén szólva, amikor úgy döntöttem, elkészítem ezt a receptet, magam sem gondoltam komolyan, hogy élvezhető lesz a végeredmény. Aztán tessék: eddig ez volt a legkapósabb nyári desszertünk. Üdítő, hűvös, savanykás, (ricottával talán még barátságosabb – legalábbis annak, aki a vonalaira különösen figyel), és akár néhány órával tálalás előtt is elkészíthető, szóval egy igazi jolly joker. A gyerekek is imádni fogják! Próbáljátok ki! DSC_0420

Málnás szendvics

Hozzávalók 4 adaghoz: 2 szelet tramezzini (vagy 4 szelet toast kenyér, esetleg kalács héj nélkül), 80 ml víz, 80 g cukor, 300 g málna, fél vaníliarúd kikapart magocskái, 4 mentalevél + a díszítéshez néhány, fél citrom frissen facsart leve, 250 g mascarpone, 2 tk. méz

DSC_0384

A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a megtisztított málnát, a vaníliamagokat, a citromlevet valamint a mentaleveleket, 5 percig főzzük, majd félretesszük, kihűtjük.

A mascarponét kikeverjük a mézzel. A mentaleveleket eltávolítjuk a málnaszószból.

A tramezzini szeleteket a málnaszószba mártjuk, az egyiket megkenjük a mézes mascarponével, ráhelyezzük a másik mártott szeletet, négyfelé vágjuk, és a maradék málnaszósszal (esetleg néhány mentalevéllel és citromgerezddel) szobahőmérsékleten vagy behűtve tálaljuk.

DSC_0407

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!