Tavola in Piazza

Sárgarépa-csicseriborsó krém pirított diós petrezselyem pesztóval és ropogós sajtkoronggal

Mindenekelőtt játékra invitállak titeket. A halas blogom Fb oldalán most megnyerhetitek a Hoitsy Györggyel közösen írt könyvünket.

673332

A részletekről itt olvashattok:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=713300932022049&set=a.366984579987021.88824.349386095080203&type=1&theater

A poszt témájára térve: Nemrég Hémangi kérdezte, lenne-e kedvem megosztani egy receptet a 108.hu Magazin olvasóival. Természetesen igent mondtam. Kedvenc karácsonyi előételünk receptjét küldtem el neki, amit most nektek is szeretnék megmutatni:

Sárgarépa-csicseriborsó krém pirított diós petrezselyem pesztóval és ropogós sajtkoronggal

Hozzávalók 4 személyre: 300 g sárgarépa, 100 g száraz csicseriborsó, 1 gerezd fokhagyma, 1 ágacska rozmaring, só, frissen őrölt feketebors, frissen reszelt szerecsendió, 20 g parmezán, 40 g dióbél, egy kis csokor petrezselyemzöld, extra szűz olívaolaj
DSC_2212
A csicseriborsót átmossuk, egy tálba helyezzük, majd forró vízzel leöntjük, és 24 órán keresztül ázni hagyjuk.
A fokhagymagerezdet megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük. A sárgarépát meghámozzuk, 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
A dióbelet nagyobb darabokra törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk egy kendőbe tesszük, és a héját ledörzsöljük. A petrezselyemzöldet durvára aprítjuk, és a dióval, valamint egy kevés olívaolajjal együtt, mozsárban pépesre zúzzuk.
Egy lábasban kevés olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk benne a fokhagyma szeleteket, majd hozzáadjuk a rozmaringágat, és a leszűrt csicseriborsót, Sóval, frissen őrölt feketeborssal valamint frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi a lábas tartalmát bőven ellepi. Fedő alatt, közepes lángon addig főzzük, amíg a csicseriborsó ressre puhul. Ekkor hozzáadjuk a sárgarépa darabokat (ha szükséges, önthetünk még hozzá egy kevés vizet) és az egészet puhára főzzük. A rozmaring ágat eltávolítjuk, és a zöldségeket botmixerrel simára turmixoljuk.
Közben a parmezánt lereszeljük, sütőpapírral bélelt tepsire százforintos nagyságú halmocskákat rakunk belőle, és 200 C°-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad. A tepsit kivesszük a sütőből, és hagyjuk, hogy a sajt visszakeményedjen.
A zöldségkrémet poharakba szedjük, mindegyik tetejére egy teáskanálnyi diós petrezselyem pesztót valamint egy sajtkorongot helyezünk, és azonnal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!