Tavola in Piazza

Ajándékötletek (nem csak) Karácsonyra Friuliból

Íme néhány ötlet, mit vinnék haza (Karácsonyra) Friuliból. 
Talán másnak is hasznos lesz a lista.
A bejegyzésben elrejtettem néhány megbíhzató/közismert termelő honlapjának a linkjét is. Forduljatok hozzájuk bizalommal!
1. sonkát San Danieléből:
2. friulán szalámit
(Carniában keresném a számomra megfelelő hentest)
 3. bevállalós barátoknak “brovadát és musetet”
(muset: sertésorr, sertésbőr, fej-,csülök-, és egyéb, kevésbé értékes húsrészek -kinek hogy, igaz?- ledarálva, sóval, borssal, vörösborral és szerecsendióval fűszerezve, vastagbélbe töltve, brovada: törkölyben áztatott karórépa)
4. bort
(Mellélőni nem nagyon lehet, szinte minden városban található enoteca, kérj bátran tanácsot!) A teljesség igénye nélkül: malvasia, picolit, refosco dal peduncolo rosso, ribolla gialla, schioppettino, tocai friulano (ami már nem is tocai, de érdemes így kérni! külföldiek -különösen a magyarok- azonnal belopják magukat a zord friulánok lelkébe ;-), verduzzo friulano
 5. füstölt pisztrángot San Danieléből

 6. Asìno sajtot Clauzettoból

 
7. bio almabort Verzegnisből

8. lisztet Trivignanoból

9. Trieszt környékéről extraszűz olívaolajat

10. az Alpokból mézet

11. bárhonnan Friuliból Montasio sajtot

 12. Saurisból sört

13. Fagagnából Latteria sajtot

14. és néhány üveg grappát, hogy legyen mivel koccintani a hazatérésre

 Cin-cin! e Buon Natale!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!